28 Ağustos 2011 Pazar

KOLLESTON KÖPÜK BOYA DENEYİMİM :S


hemen belirteyim ürünü kendim temin ettim firma falan göndermedi.

iki hafta kadar önce saçlarımı boyamaya karar verdim. önceki boyadan kalan açık renk kısım her ne kadar hoşuma gitse de  artık her saç telimin aynı renk olma vakti gelmişti. kendi saçlarım bildiğin koyu kahve standart dertsiz bir renktir. 
boyalara bakmaya başlayınca son dönemlerde bloglarda sıkça adını gördüğüm kollestonun yeni köpük boyasına elim gitti,  kendi saçıma en yakın rengi seçmeye çalıştım. açık kahve koyu kahve ve kahve vardı. sıradan kahve tonunu aldım -ki numarası 4 oluyor onun-. eve gelip biraz farklı bir ürün olduğundan detaylıca okumaya çalıştım.

boyayı hazırladım, karıştırdım, köpük haline gelince uyguladım bekledim yıkadım.ama şampuanlamadım çünkü ilk boyadığınız gün saçınızı yıkamayın diyordu. yani sadece durulanacaktı öyle değilse bile ben bayaca baktım bunu anladım yazılanlardan.

sonuçta ne oldu söyleyeyim saçlarımdaki tek tük beyazlar tamamen kapandı, önceki boyadan kalan renk farklılıkları yokoldu.

ancak saçım siiiiiiimmsiyah olduuuu. yaşadığım şoku anlatamam. çılgına döndüm. ayna elimde bi kaç saat baktım zifir karası saçlarıma.neden öyle olduğunu bir türlü anlayamadım. moralim çok bozuldu çünkü ertesi gün önemli bir görüşmem vardı ve kesinlikle öyle bir kafayla gitmek istemezdim. belki biraz fark oluşur diye hemen saçlarımı köpükleye köpükleye yıkamaya başladım bir kaç seferden sonra yoruldum bıraktım, sonuç değişmemişti tabiki.

dümdüz bir kahve renk aldım zifir karası oldum.görüşmeye de öyle gittim tabi mecburen.

şimdi saçlarım nasıl? süper! bi kere 10 yıkamadan sonra falan oturdu renk. o istediğim saçımın rengine uygun olan kahve olabildi ama dediğim gibi ilk seferde çok koyu oldu. bilseydim böyle olacağını açık kahve ya da başka açık bir renk seçerdim benim acemiliğim oldu o da.

bunun dışında boyanın uygulanması gerçekten bahsedildiği gibi kolay. ben kendim boyadım, diğer boyaları da kendim denemiş biri olarak köpük boyaların kullanımının çok daha rahat olduğunu söyleyebilirim. lorealin amonyaksız köpük boyasından farkı, bunun rengini vermesi-hatta haddinden fazla:)- .lorealin köpük boyası beyaz telleri kapayamıyordu mesela.

başka bir artısı da, bal köpüğü olan saç uçlarımda hep gözüme takılan kırık ve çatallaşmış kısımların boyadan sonra görünmez olması. o kısımlar da boyandı sanırım çok sağlıklı görünüyor saçımın tamamı.

sanırım diğer boyayışımda yine köpük boyayı tercih edebilirim ama asla koyu bir renge kaymaz gözüm.
siz siz olun önemli zamanlarda saç boyamayın bir süre önce boyayın ki bir sorun oluşursa müdahale sanşınız olsun.


sevgiler, rosein.

3 yorum:

  1. cok sevındım begenmene kendı boyayanlar ıcın harıka deneyım ancak renk şoku cok fena gercekten..sanırım ben bayılırdım :))))

    YanıtlaSil
  2. köpük olayı iyi güzel ama boyamanın sonucuna güvenmem daha önemli, ben sinirden kudurduğumla kaldım bayılamadım :D

    YanıtlaSil
  3. Şindi yazının üstünden epey geçmiş ama okuyunca kendimi gördüğüm için yazmadan geçemedim =)

    Bu köpük boya olayı ilk çıktığında nasıldır deyip aldım hemen bir kutu Koleston. Ben de normalde saçının rengine aşık olan ama ırsi sebeplerden 23 yaşında saçında beyaz teller artmaya başlayan biri olarak mecburen boyatıyorum ama kendi rengi olan koyu kahveye tabii.. İnsanın orijinal saç rengini tutturmak için verdiği çaba da hem çok tatlı hem de çok üzücü =) Neyse fikir firar etmesin, işte aldım kendi rengim olan koyu kahveyi boyadık falan yıkayıp aynaya bakınca böyle oldum O_o Bildiğin katran karası siyah saçlarım olmuştu adeta bir emoydum! Tabii yazdığın gibi bi süre sonra koyu kahve oluyo güzel de oluyo ama kim beklicek.. Tecrübeli olduğum için bi dahakini açık kahve aldım ama o da siyah oldu! O_o Sonra öğrendim ki Kolestonda ideal renginin bir iki ton altını alıcakmışsın, olduğundan daha koyuymuş.. Şaka gibi ama koyu kahve için kumral falan almak lazım galiba.. He kalıcı mı? Kesinlikle müthiş kalıcı..

    Koyu kahve doğal rengimi de en çok Garnier Color Naturals Kahve 4 ile sağlıyorum. Buldum mu stokluyorum resmen =)Koleston kadar kalıcı değil ama renk tonu garanti..

    Derya

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails