11 Haziran 2010 Cuma

SAF KAKAO YAĞI


daha önce palmer's ürünlerinden şu yazımda bahsetmiştim. kavanozdaki ürünün ne kadar mükemmel olduğunu söylemiş ve keşke büyük boyu gelse demiştim.

gratis sağolsun çağrımı duymuş büyük boyunu getirmiş ancak,
30 ml lik küçük boyunu 3 liraya satarken 100 ml lik yeni getirdiği büyük boyu 17 liraya satmaya başlamış. 
ben de bu duruma sinir oldumç bilsem küçük boylarından uzun süre yetecek kadar stok yapardım.sonuçta küçük kçük alsam 100 ml 10 lira civarına denk gelirdi.

herneyse ben de gittim kendime saf kakao yağı buldum ve hemen aldım.

bu kakao yağı watson's ta satılıyor.35 ml 4 lira gibi bir fiyatı var.aslen kakao yağı nemlendirme için değil de güneşlenirken kolay bronzlaşmak için kullanıldığından güneş ürünlerinin bulundupu standdan bulabilirsiniz.

palmer's jar ve marmara kakao yağını karşılaştırırsak,
açıkçası palmer's ı ben tamamen katkısız sanmıştım ama katkısızını alınca anladım ki doğal da olsa sadece kakao yağı değilmiş.
etki olarak tabiki palmer's daha iyi.bir iki gün düzenli kullanımda cilt 3-5 gün süren farklı bir esneklik kazanıyor.bebek cildine dönüyor.
koku olarak, palmer's direk toz kakao gibi yoğun kokarken, marmara çikolata gibi kokuyor.sanki şekeri de içindeymiş gibi bir koku.
kullanım açısından palmer's kutudan rahat alınabilecek kıvamda, marmara çok katı. kutudan çıkarmak bile bir sorun oluyordu.

bu yüzden ben şöyle bir yöntem geliştirdim hemen.

boşalan lip balm kutularımı atmamıştım.

kakao yağı çok kolay eriyen bir yağ.elinizde hemen sıvı hale geçiyor zaten.ben kutuyu sıcak suyun içine koydum kapağına çıkmayacak kadar.

anında eridi. sonra aldım bir çay kaşığı ile boş lip balm kutularıma doldurdum.
iki dk. kdr buzlukta beklettim ki zaten normal havada bile hemen donmaya başlıyor.

buzluktan çıkardım veeee

ta taaaa..

çok kolay sürülüyor.


3 yorum:

  1. Muthis fikir mutlaka denemeliyim =)

    YanıtlaSil
  2. zuzucum, belirtmeyi unutmuşum, çok kolay bir işlem ama nivea dudak koruyucu kutusuna denedim olmadı altında boşluk varmış aktı:D boşaltınca ruj kutusunun içine bakıp delik varsa kullanmamak lazım =)

    YanıtlaSil
  3. sagol canim uyari icin dikkat ederim =)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails